Voor wie?

Het boek Het Duurloopmisverstand is er voor hardlopers met niveau’s vanaf de beginnende hardloper tot en met de competitieve (wedstrijd) marathon loper.

Beginnende hardlopers vinden in het boek duidelijke schema’s en adviezen om succesvol te beginnen met hardlopen. Start vandaag nog met hardlopen!

Recreatieve-, prestatie- & wedstrijdlopers vinden in het boek een nieuw inzicht waardoor zij beter voorbereid en uitgeruster aan de start staan. Presteer beter door prettiger, lichter en minder trainen! De Souplessemethode geeft jou een nieuwe hardloopuitdaging!

Trainers en coaches kunnen met behulp van de Souplessemethode hun atleten naar een hoger niveau brengen. Leer meer over de Souplessemethode, het boek dat je als trainer/coach moet lezen!

Halve marathon- en hele marathonlopers vinden in het boek een trainingsstrategie waardoor het lopen van een nieuw PR weer mogelijk is. Schrap de lange duurlopen en loop sneller dan ooit op jouw favoriete lange afstand.

Wat zeggen hardlopers over Het Duurloopmisverstand en de Souplessemethode

Beginnende hardlopers

Heerlijk om op deze manier te kunnen trainen en ik heb totaal geen spierpijn!”

“Na 12 weken trainen liep ik al mijn eerste 5 km. Echt super! Ik kan jouw boek echt aan iedereen die wil gaan beginnen met hardlopen aanraden.”

“Ik ben als loper met enige ervaring (4 maanden geleden begonnen met 2-3x per week een duurloop tussen 5-10km) nu sinds 2 weken alleen maar met de Souplessemethode bezig (3x per week 5-7x 800m. met daartussen 800m dribbelen en aan het einde van de training 8x 100m in een lekker tempo maar absoluut soepel en met aan het einde het gevoel dat ik makkelijk sneller kan.) Gisteren voor het eerst in 3 weken weer eens een 5km gelopen…..2 minuten sneller dan ik voordien liep en met een veel plezieriger gevoel naderhand. Vooral mijn loopstijl (vroeger zwaar bonkend) is veel lichter geworden. Voor mij is dit heerlijk trainen en het heeft dus ook nog effect!”

Lees verder op de website van Klaas Lok.


Recreatieve- & Wedstrijdlopers

Ik moet zeggen dat ik een soort “scherpte” terug voel keren die ik al zo’n 2 jaar kwijt was. Aandachtspunt is dat ik de neiging heb om wat te snel te gaan trainen en te korte pauzes neem. Maar met het plezier waarmee ik nu (weer) train, zal dat wellicht ook wel goed komen.”

“Op het tandvlees liep ik anderhalf jaar geleden 52 minuten op de 10km en zit nu op 44 minuten dankzij deze methode.”

“Als 55 jarige loper van een 15 jaar jongere collega hardloper jouw boek mogen lenen, 2 keer gelezen fantastisch!!!
Wat heb ik al die jaren toch fout getraind: als het maar afmattend, uitputtend en zwaar in de verzuring ging dan had je goed getraind….Hoe vermoeider je was, hoe beter. Ik ben op mijn retour, de beste jaren gehad, maar als recreant nog steeds veel plezier in hardlopen alleen vrijwel geen duurlopen meer!!!! Ik volg nu jouw Souplessemethode, lekker ontspannen trainen, geen of nauwelijks verzuring en veel extensieve interval, heerlijk. Ik promoot ook jouw filosofie binnen onze atletiekvereniging, maar als ik zeg 80% interval en 20% duurloop zie ik gezichten die water zien branden…”

Lees verder op de website van Klaas Lok.


Trainers & Coaches

Als trainer geef ik aan mijn groep al meer dan 5 jaar training op basis van de Souplessemethode.
Wat opvalt is dat de lopers in mijn groep veel minder klagen over vermoeidheid en pijntjes.
Daarnaast sneuvelt het ene na het andere persoonlijk record.”

“Ik ben van mening dat jouw trainingsbenadering met name voor de minder talentvolle atleten ontzettend veel kan betekenen.”

“Ik ben loopgroeptrainer bij een atletiekvereniging in het noorden van het land. Na jouw boek aandachtig te hebben gelezen, ben ik mijn conservatieve manier van training geven (veel lange duurlopen) gaan ombouwen naar de Souplessemethode. Dus veel meer extensieve intervaltrainingen. Ik moet zeggen dat er een wereld voor mij open ging! Mijn lopers waren eerst erg sceptisch over het minimaliseren van de lange duurlopen, maar het resulteerde uiteindelijk in mijn groep tot minder blessures en beduidend betere hardloopprestaties. Ik en mijn loopgroep zijn helemaal om en blijven deze methode aanhangen.”

Lees verder op de website van Klaas Lok.

 

(halve) Marathonlopers

“Na aandachtig jouw boek gelezen te hebben ben ik aan de slag gegaan. Het eerste echte doel was de marathon van Eindhoven. Hier heb ik deelgenomen aan het NK voor veteranen 40+ categorie. En ja hoor, eindelijk een marathon die niet op een teleurstelling uitliep. Na zo’n 9 à 10 maanden trainen volgens deze methode begin ik nu echt de vruchten te plukken van deze fantastische manier van trainen. Bijna alle duurlopen heb ik in de prullenbak gegooid. Hartstikke bedankt voor je boekje, het is echt super om zo te mogen trainen.”

“Na 3 maanden volgens de souplessemethode getraind te hebben was de laatste wedstrijd voor mij de eerste ervaring dat ik het echt toeleven en volledig uitgerust zijn voor een wedstrijd onder controle had. Ook was ik stomverbaasd over m’n eindtijd.”

“Afgelopen weekend sprak ik X, die zijn voorbereiding op de marathon van Rotterdam ook volgens de souplessemethode heeft gedaan en zeer enthousiast is.”

Lees verder op de website van Klaas Lok.